Switch to English

Liburnia će u utorak, 5.10., prvi put uploviti i među osnovnoškolce! Tog dana, u 11 sati, za učenike Osnovne škole Mrkopalj, u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom, prikazat ćemo film koji je na predzadnjem izdanju Liburnia Film Festivala osvojio nagradu publike, “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” redatelja Tomislava Jelinčića.

Obzirom na brojne upite vezane za ulazak na 19. Liburnia Film Festival od strane naše publike koja nema covid putovnicu ili potvrdu o preboljenju odlučili smo da Liburnia Film Festival ove godine neće biti organiziran kao covid free zona, već će broj sjedećih mjesta biti ograničen. 

I ove godine o nagradama koje dodjeljujemo odlučivat će peteročlani međunarodni žiri! Oni su:povjesničarka umjetnosti i kustosica Branka Benčić, montažer i redatelj Vladimir Gojun, redatelj Marko Grba Singh, distributer i direktor Szabolcs Szyrony te kritičarka Višnja Vukašinović.

U nedjelju, 22. kolovoza u 20:30, u prekrasnim opatijskim Amerikanskim vrtovima, ususret Liburnia Film Festivalu koji počinje u ponedjeljak 23. kolovoza, priređuje se posebna filmska projekcija. Na travnatoj površini pod zvijezdama bit će prikazan sinestetičan srpski dokumentarac "Govori da bih te video" redateljice Marije Stojnić, koji je na lanjskom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocsu u Beogradu proglašen za najbolji film u srpskom natjecateljskom programu.

S obzirom na nove preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije, obavještavamo naše drage posjetitelje kako će ulaz na sve lokacije 19. Liburnia Film Festivala biti moguć samo uz EU digitalnu COVID potvrdu (u elektronskom ili pisanom obliku), PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o preboljenju bolesti u posljednjih 180 dana.