Switch to English

Liburnia Film Festival i riječki River pub u travnju nastavljaju s filmskim ponedjeljcima: svakog ponedjeljka u mjesecu, od 3. do 24. travnja, bit će prikazani filmovi koji su zabilježili važna društvena previranja, u Rijeci, Zagrebu i – Palestini. Na programu su Blokada, Plenumovi, Naseljenici – Naši novi susjedi s puškama i Bosanoga (sasvim slučajna smrt) 

Došli smo do kraja festivalskog tjedna, što znači da je vrijeme za  - nagrade! Među 22 dokumentarca koji su bili dio natjecateljskog programa, publika je odabrala film Tanka linija Nine Mimice i Paole Sangiovanni. Slijede ga Dum Spiro Spero Pere Kvesića i Vijesti iz Laayouna Đure Gavrana.  

Danas, posljednjeg dana 14. LFF-a, saznajemo koji će od 22 filma koji se natječu za festivalske nagrade biti proglašeni najboljima od strane žirija i publike. Popratni filmski program donosi pretpremijeru prve epizode HRT-ova serijala Kultura na radničkoj traci, nakon koje u Villi Antonio razgovaramo o kulturi, i gledanje Restartovih filmova na Maloj ljetnoj pozornici, a kao i prethodnih dana, u podne kreće Kava s autorom koju svakodnevno moderira filmski kritičar Marko Njegić. Ovogodišnje izdanje LFF-a zatvara svirka riječkog benda This Connection.

Predzadnji dan 14. LFF-a donosi posljednjih šest filmova u natjecateljskom dijelu programa, nova ispijanja kava s autorima, filmsku radionicu i case study prošlogodišnjeg pobjednika festivala - filma Goli. Festivalski dan počinje još jednom Kavom s autorom.

Utorak na 14. LFF-a obilježili su filmovi koji se bave temama introspekcije, povijesti, politike i borbe s birokracijom, a danas nas na Maloj ljetnoj pozornici Opatija očekuje pet novih dokumentaraca koji se prikazuju u festivalskoj konkurenciji te bogat popratni program.