Switch to English

U subotu, 8. listopada, od 21 sat, održat ćemo posljednje Slučajno kino u ovoj godini, posvećeno završetku ljeta. U riječkoj Vodovodnoj ulici, u sklopu događanja Vikend u Vodovodnoj u organizaciji Urbanog separea, Slučajno kino donijet će tri dokumentarca iz tzv. Mediteranske trilogije redatelja Borisa Poljaka: "Splitski akvarel", "Autofocus" i "Oni samo dolaze i odlaze".

Drugi dan 20. Liburnia Film Festivala u programu donosi pet filmova u programu izvan konkurencije u Vili Antonio i četiri u konkurenciji za osam festivalskih nagrada na maloj Ljetnoj pozornici. U 16:30 možete razgovarati s autorima filmova u konkureniciju prikazanim večer prije na Piću s autorom u Šporer Summer Gardenu.

Ispunjeno gledalište i veselje zbog okrugle obljetnice obilježilo je otvaranje 20. Liburnia Film Festivala, jedinog hrvatskog festivala isključivo recentnog hrvatskog dokumentarnog filma, što je održano večeras na Maloj ljetnoj pozornici u Opatiji. Festival je otvorio film "Mlungu - Bijeli Kralj" Davida Lušičića.

Sve je spremno! Filmovi su pripremljeni, titlani, autori su stigli u Opatiju, samo nam još vi falite. Progam u konkurenciji počinje nakon svečanog otvorenja na maloj Ljetnoj pozornici u 20:15, a program Regionale starta već u 18 sati u Vili Antonio. Ulaznice je moguće nabaviti na ulazu u Ljetnu pozornicu il putem sustava Mojekarte.hr.

Napokon smo došli do tog trenutka! Sutra započinje 20. izdanje Librunia Film Festivala, koje će do 28. kolovoza Opatiji dati dokumentarno ruho - jer o dokumentarnim filmovima će se razgovarati, učiti, misliti, a najviše od svega iste ćemo gledati. I to ne bilo što - najrecentnije od hrvatske dokumentarne produkcije. Stiže nam četrdesetak filmova, od čega 19 u konkurenciji za osam festivalskih nagrada.