Switch to English

Liburnia će u utorak, 5.10., prvi put uploviti i među osnovnoškolce! Tog dana, u 11 sati, za učenike Osnovne škole Mrkopalj, u suradnji s tamošnjom turističkom zajednicom, prikazat ćemo film koji je na predzadnjem izdanju Liburnia Film Festivala osvojio nagradu publike, “Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu” redatelja Tomislava Jelinčića.

Danas na LFF-u gledamo dvije svjetske i jednu festivalsku premijeru, odnosno sedam filmova, od čega njih šest u konkurenciji za festivalske nagrade i jedan u popratnom programu. U Vili Antonio filmom "Povuci - potegni" Nevena Hitreca predstavit će se međunarodna mreža Kinedok.

Drugi dan LFF-a donosi čak deset hrvatskih dokumnetarnih filmova, među kojima će se naći dvije svjetske i dvije festivalske premijere. Svakako nam se pridružite na Piću s autorom u festivalskom korneru (cafe baru Eugenian) gdje direknto od autora filmova možete saznati kako je tekao proces nastanka dokumentaraca koje smo gledali sinoć u programu u konkurenciji.

Dva angažirana filma o radništvu u Hrvatskoj, „Trafika“ Dore Slakoper i „Tvornice radnicima“ Srđana Kovačevića, otvorila su 19. izdanje Liburnia Film Festivala što je večeras održano na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji. Ljubitelji dokumentarnog filma u sljedećih pet dana dobit će pregled recentne hrvatske dokumentaristike.

Zarazni LFF ili LFF-19, otvara se danas u 20:15 na maloj Ljetnoj pozornici u Opatiji hrvatskom premijerom filma "Trafika" autorice Dore Slakoper. U slučaju kiše program će biti preseljen u Centar Gervais. Popratni program počinje u 18 sati programo Regionale u Vili Antonio.