Switch to English

U četvrtak 8. listopada u 19:30 sati u velikoj dvorani Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2) nastavlja se s programom Film u kvartu u organizaciji Inicijative za kvart i uz potporu Udruge Liburnia Film Festival, u sklopu Civilnih inicijativa Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture.

Film koji će se gledati ovog četvrta dokumentarac je "Posljednjih 100" redateljice Morane Komljenović iz 2014. godine koji je ujedno i posljednji film u ovom ciklusu dokumentarnih filmova na Kozali.

Danas ćemo saznati tko su najbolji autori ovogodišnjeg, punoljetnog Liburnia Film Festivala. Proglašenje pobjednika zakazano je za 22:15 na maloj Ljetnoj pozornici. U večerašnjem programu gledamo dva filma - Mađarska 2018. i Dnevnik Diane Budisavljević. Dana Budisavljević u 18 sati u Vili Antonio drži case study o filmu Dnevnik Diane Budisavljević.

Sedam filmova koje na Liburnia Film Festivalu gledamo u sklopu međunarodnog programa “Stanje pripravnosti” te filmovi Ono drugo selo Nevidljivi grad: La materia non conta pokazali su se kao odličan povod za razgovor na okruglom stolu "Mali i veliki (faš)izmi", a njihovi autori kao vrlo zanimljivi sugovornici sa zanimljivim idejama o tome zašto ekstremizmi postoje u različitim nacionalnim kontekstima u kojima su snimani njihovi filmovi. 

Danas na LFF-u sviramo, razgovaramo i, kao i svakog dana, gledamo odlične hrvatske dokumentarce! Dan započnite na Piću s autorom, pa nastavite u Vilu Antonio gdje prikazujemo film Nevidljivi grad: La materia non conta i organiziramo okrugli stol "Mali i veliki (faš)izmi", te završite na Ljetnoj pozornici na filmovima u konkurenciji i koncertu Ludvig's Sarski Orchestra!

Treći dan na LFF-u opet donosi raznovrsan i bogat program - gledamo četiri filma u konkurenciji za nagrade publike i žirija (od čega jedna svjetska i dvije hrvatske premijere), četiri filma u off programu (sva četiri imaju svjetsku premijeru) te dva filma u sklopu programa Stanje pripravnosti.