Switch to English

Od ovog vikenda, subote 19. rujna, velika dvorana Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2), postaje mjesto na kojem se aktivno gledaju filmovi, o njima se razgovara i uči, stvara se aktivna filmska zajednica i grade temelji kvartovskog filmskog kluba!

Sedam filmova koje na Liburnia Film Festivalu gledamo u sklopu međunarodnog programa “Stanje pripravnosti” te filmovi Ono drugo selo Nevidljivi grad: La materia non conta pokazali su se kao odličan povod za razgovor na okruglom stolu "Mali i veliki (faš)izmi", a njihovi autori kao vrlo zanimljivi sugovornici sa zanimljivim idejama o tome zašto ekstremizmi postoje u različitim nacionalnim kontekstima u kojima su snimani njihovi filmovi. 

Danas na LFF-u sviramo, razgovaramo i, kao i svakog dana, gledamo odlične hrvatske dokumentarce! Dan započnite na Piću s autorom, pa nastavite u Vilu Antonio gdje prikazujemo film Nevidljivi grad: La materia non conta i organiziramo okrugli stol "Mali i veliki (faš)izmi", te završite na Ljetnoj pozornici na filmovima u konkurenciji i koncertu Ludvig's Sarski Orchestra!

Treći dan na LFF-u opet donosi raznovrsan i bogat program - gledamo četiri filma u konkurenciji za nagrade publike i žirija (od čega jedna svjetska i dvije hrvatske premijere), četiri filma u off programu (sva četiri imaju svjetsku premijeru) te dva filma u sklopu programa Stanje pripravnosti. 

Drugi festivalski dan u Opatiji gledat ćemo devet filmova, od čega čak tri svjetske premijere - Ono drugo selo Jadrana Bobana, 5,4 Lucije Ane Ilijić i Marka Modrić te Odjeci Matije Đuzela. Dva filma gledamo u programu Stanje pripravnosti - Djevojke Zlatne zore i Nek' živi Bugarska.