Switch to English

Udruga Liburnia Film Festival naredne tri srijede u prosincu, 1., 8. i 15. 12., gostuje u Društvenom centru Drenova, s četiri dokumentarna hrvatska filma. U sklopu programa Advent u Društvenom centru Drenova, odabrali smo četiri filma koji na ovaj ili onaj način obrađuju temu ljubavi, pa program 1. 12. otvara “Lijepo mi je s tobom, znaš” redateljice Eve Kraljević, 8. 12. nastavlja ga “Gangster te voli” redatelja Nebojše Slijepčevića a 15. 12. zatvaraju “Kak’ je doma?” Kaje Šišmanović i “Park ljubavi” Lane Kosovac. Projekcije će se uvijek održavati u 19 sati a ulaz je besplatan.

U nedjelju, 22. kolovoza u 20:30, u prekrasnim opatijskim Amerikanskim vrtovima, ususret Liburnia Film Festivalu koji počinje u ponedjeljak 23. kolovoza, priređuje se posebna filmska projekcija. Na travnatoj površini pod zvijezdama bit će prikazan sinestetičan srpski dokumentarac "Govori da bih te video" redateljice Marije Stojnić, koji je na lanjskom Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beldocsu u Beogradu proglašen za najbolji film u srpskom natjecateljskom programu.

S obzirom na nove preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Primorsko-goranske županije, obavještavamo naše drage posjetitelje kako će ulaz na sve lokacije 19. Liburnia Film Festivala biti moguć samo uz EU digitalnu COVID potvrdu (u elektronskom ili pisanom obliku), PCR test ne stariji od 48 sati ili potvrdu o preboljenju bolesti u posljednjih 180 dana.

Zarazno, 19. izdanje Liburnia Film Festivala donosi dosad najbogatiji popratni program s čak 22 filma izvan konkurencije te brojne razgovore s autori(ca)ma. Naime, ovogodišnja je LFF-ova posebnost broj prijavljenih filmova nastalih u regiji, odnosno u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.

Liburnia ponovno uplovljava na Unije!
Od 8. do 10. kolovoza uživajte u projekcijama nagrađivanih filmova sa proteklih izdanja Liburnia Film Festivala koje će se održati na Unijama, u Kinu Plićak s početkom u 21 sat.