Switch to English

Najava 5. LFF-a

Na otvorenoj pozornici u lučici u Ičićima u organizaciji udruge «Moji Ičići» i ove se godine, po peti put, održava Liburnia film festival – festival hrvatskog dokumentarnog filma. Ove godine po prvi put objavljen je poziv za prijavljivanje filmova što je rezultiralo prijavom 50 domaćih dokumentaraca između kojih je selektor Oliver Sertić izabrao 15 najboljih. Ti će filmovi konkurirati za nagradu stručnog žirija, pripadajućih posebnih priznanja i nagradu publike.

Iako će se ove godine filmovi u konkurenciji prikazivati i u nedjelju, posljednjeg dana, nakon dodjele nagrada bit će prikazan najnoviji uradak Filmaktiva „Rock'N'wool“ na izradi kojeg su sudjelovali i polaznici naših filmskih radionica. Na samom kraju u goste nam dolaze Revija amaterskog filma i Tabor film festival.

Svakog dana nakon projekcija filmova, kako je to već uobičajeno, slijedi glazbeni dio programa u kojem nastupaju Marinada, Disco'n'Action i 7 Nedvojbenih te Evil Disco, dj Lindarski, dj Morpheus i vj-i lole.kee.bolek.

Za trajanja festivala Filmaktiv iz Rijeke i Restart media centar iz Zagreba održat će radionicu iz osnova dokumentarnog filma.

Još da napomenemo da projekcije počinju točno u 20.30 sati a ulaz je slobodan. U slučaju kiše projekcije održavati u sali Mjesnog odbora Ičići (zgrada Osnovne škole „Rikard Katalinić Jeretov“, odmah iznad lučice).

Na kraju preostaje jedino da se iskreno zahvalimo svima koji su na bilo koji način pomogli da se i ove godine održi Liburnia film festival i pozovemo vas na 5. LFF.

Hvala i vidimo se u Ičićima!

Organizatori 5. LFF-a