Switch to English

Filmska početnica

06.08.2017 21:40

U suradnji s udrugom Restart iz Zagreba ove godine organizira se Filmska početnica pod nazivom "Slikoslijed - pričam ti priču kroz tekst i sliku", a namijenjena je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Kroz tri dana radionice polaznici će se upoznati s osnovnim elementima filmske priče i zajedno s njima ispitati mogućnosti koje pruža pripovijedanje u filmskom mediju. Pod vodstvom multimedijalne umjetnice Ane Hušman i montažerke Sandre Bastašić polaznici će razmišljati kroz tekst, sliku, njihovo značenje i čitanje kako bi izradili predložak - slikoslijed, dajući mu pritom drugačije početke, sredine i krajeve, kako bi naučili na koje se sve načine može ispričati filmska priča.

Radionica će se održati 22., 23. i 24. od 19 do 20 sati Vili Antonio (Nazorova 2, Opatija), a namijenjena je djeci u dobi od 7 do 10 godina. Broj polaznika je ograničen na 10.

Prijave su otvorene do 19.08. na:

[email protected]

O voditeljicama:

Ana Hušman diplomirala je na Odjelu za multimedije i nastavnički smjer Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje danas radi kao docentica. Sudjelovala je na brojnim domaćim i inozemnim izložbama i festivalima. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada. Radi eksperimentalne filmove u kojima ju istražuje i proučava mogućnosti animacije, dokumentarnih elemenata u filmu, rada s naturščicima te mogućnosti artikulacije glasa. Voditeljica je Restartovog edukacijskog programa, gdje radi kao autorica programa i predavačica.

Sandra Bastašić diplomirala je na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i na odsjeku Montaže na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno radi kao montažerka na raznim filmskim žanrovima i formama, kao i druge srodne poslove u polju audiovizualnog stvaralaštva. Nakon što je 2014. godine magistrirala s radom Dematerijalizacija filmske špice – komparativna analiza tranzicije iz materijalne u virtualnu, područje kreativnog interesa postaje joj upravo ta filmska forma.

Autor: