Switch to English

Radionice i predavanja

11. LFF je ponosan što ove godine može predstaviti čak tri edukacijska programa, radionice za najmlađe filmaše, radionica analize dokumentarnih filmova i stručno predavanje jednog od najuspješnijih srpskih redatelja Borisa Mitića.

Jedan od najoriginalnijih suvremenih srpskih filmskih autora Boris Mitić na 11. će LFF-u održati predavanje na temu "Kompletan uvid u suvremeni dokumentarni film u pet crteža", besplatno i otvoreno za svu zainteresiranu javnost koja četvrtak 29. kolovoza od 17 sati odluči provesti u cafe baru Burin u Ičićima

Imate između 16 i 18 godina i kamera vam je prirodni produžetak šake? Ili nikad niste snimali, ali "ložite" se na film?, I u jednom i u drugom slučaju, LFF i Filmaktiv vam edukaciju o snimanju doksa nude besplatno, od 28. do 31. 08. Prvi dan se gledaju i komentiraju kratki dokumentarci te se upoznaje s funkcijama kamere i snimaju probne snimke. Drugi dan se naprednije radi s kamerom, i počinje se raditi sa zvukom te se uči o dogovorima o filmu u grupi. U trećem danu se s kamerom izlazi na teren i snima sav audio i video materijal, a u četvrtom montira. Također, polaznici se druže s autorima filmova koji se prikazuju na LFF-u a posljednjeg dana festivala prikazat ćemo i vaš film!

Redatelj Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović i selektor našeg festivala Oliver Sertić, svi odreda iz Restarta, suorganizatora LFF-a, razgovarat će s mladim talentiranim filmašima o njihovim radovima, pokušati ih uputiti na pojedine autorske propuste i uz grupnu diskusiju doći do kreativnih rješenja za neke nove filmove. Uz to, demistificirati će i proces selekcije i žiriranja filmova na festivalima.